lauantai 16. kesäkuuta 2012

Ahoy Estonia!

Kuten edellises viestis manitsin, suunnattii koko perheen voimin Tallinnan katui tallaamaan. Hieman ehk tapeltii ku oli välil väsy ja nälkä, mut sanoisin silti et oli mahtava reissu! Jottei menis liian sekavaks ni kirjottelen nää tekstit ns. päiväkirjamuotoon... you know, day one, day two ja nii edespäi. Hypätään siis vähä ajas taakseppäin, ainaki väliaikasesti.
Keskiviikko:
Lähtöpäivä! Sää loistava ja fiilis korkeel, paitsi broidilla joka jakso valittaa aina Espoosta Helsinkiin ja siitä laivalle asti. Johtu ehk nälästä, ku broidi ei oikee oo aamupala ihmisii ja se jäi siks lähties syömättä. Onneks se siit sit rauhottu vähitellen ku sai pient purtavaa ja katella hytin telkust random ohjelmii. Laivamatka meni oikeestaa kauppoi kierrelles ja karaokee laulaes. Ku päästii Viroo ni suunnattii heti hotellille et saatii kamat sinne säilöö. Yövyttii Nordic Hotel Forumis ja täytyy kyl sanoo et tykkäsin siit hotellist kybäl. Huoneet oli isot, siistit ja kauniisti sisustetut. Lisäbonuksii tuli ikkunoist jotka ulottu lattiast kattoon. Meil oli siis kaks huonetta: yks mulle ja broidille, toinen mamille ja iskälle. Ku oltii tsekattu huoneet, lähettii syömää Scotland Yard- nimisee raflaan. Se on yks mun lempi ruokamestoist Tallinnas monestaki syyst: 1. hyvää safkaa, 2. nopee ja ystävällinen palvelu, 3. kiva tunnelma ja 4. hyvä hinta-laatusuhde. Ite kokeilin täl kertaa pippuripihvii punaviinikastikkees ja kermaperunoita. Suosittelen lämpimästi, oli nimittäi yber hyvää!
 Hyvän ruoan jälkee oli energiaa shoppailuun. Käytii monis kivois kaupois, esim. Bershkas ja Stratovariukses. Löydettii kans sellane myymälä ku A.G.A.N design. Se oli tavallaa kirppari, mut siel myytii muotinäytöksis käytettyi vaatteit, laukkui, yms. pois semi halval. Ite en loppujen lopuks ostanu sielt mitää, mut broidille löyty yks magee paita! Myyjä (tod. näk. paikan omistaja) osas kans tosi hyvää suomea ja englantia, joten kysymysten esittäminen ei ollu mikää ongelma.
 Shoppailun lomas keskitin energiani kuvailuun. Huomasin mm. et Tallinnas on tosi paljo kaikkii heijastavii pintoja ja mielenkiintosii yksityiskohtii! Katelkaa vaik jos satutte käymää siel. Saatatte saada mielenkiintosii kuvia.
 Illal käytii uimas hotellin yläkerras olevas uima-altaas. Siel ei meijän porukan lisäks ollu ku kaks muuta henkilöö, eli saatii olla aika vapaasti. Höyrysaunaan meno oli kans ihan must. Normi saunan lattia oli nii kuuma et ei sinne ilman jotai sandaalei voinu mennä. Jalat kärsis. Ku siirryttii takas hotellihuoneesee ni broidi tilas leffapaketin. Makso vaa 11e ja siin sai 24h aikan kattoo nii paljo leffoi ku halus. Valikoimaki oli ihan jees, kyl sielt ainaki 30 leffaa löyty. Kaikis ei tosin ollu suomeks tekstei et englanninkielen taito oli aika välttämätön. Ellei sit osaa ruotsii, italiaa tai ranskaa. Alettii kattoo Sherlock Holmes 2:ta, mut meitsi nukahti kesken leffan. Damn.
Torstai:
Aamupalaa naamarii klo 8.30, hetki leffan katteluu ja klo 11 suunta kohti satamaa. Oltii lähös Rocca al maree ja sinne menee maksuton bussi D-terminaalin edest. Mul on jostai syyst paha tapa ain simahtaa siin bussis ja nii meinas käydä nytki, vaik matka kestää vaa joku 15-20min. Rocca al mares käytii tosi mones kaupas, mut meitsi ei ostanu taaskaa mitää. Läysin kyl yhen mageen yöpaidan sellasest alusvaatekaupast ku Marilyn, mut se makso vajaat 40e! Sai jäädä siis hyllyyn. Shoppailujen jälkee suunnattii tien toisel puolel olevaa eläintarhaa. Keli oli vähä kolee ja merelt nouseva usva teki ilmast kosteen, mut meil oli silti hauskaa. Rakastuin eläintarhan hylkeisii, ne oli just mageit! Samoin moni muu eiläin. Kattokaa vaik.

Eläintarha-reissun jälkee tilattii taksi pois ja käytii hotellil kääntyy vähä vaihtamas vaatteit, minkä jälkee suunnattii kiinalaisee syömää. Tilasin peking-keittoo, mut se oli niin tulista et jouduin kittaa alas kaks pulloo kokist ruokailun yhteydes. Mut ei siin mitää, hyvää keittoo se silti oli.
Illemmal käytii viel vähä kiertelee ja shoppailee (again) ja sit tietty piti taas päästä uimaa. Täl kertaa oltii pelkästää omal porukal! Vallotettii poreallas ja fiilisteltii maisemii. Tilattii kans juomat tiskilt ja nautittii niist ihanis aurinkotuoleis. Kuin rentouttavaa.
Perjantai:
Mentii aamul vähä myöhemmin syömää, ku todettii et meil ei oo mikää kiire. Syötii sit kaikes rauhas ja mä ja äiti ehitii käymää Seppäläs ennen huoneiden luovuttamist. Jätetii kamat kumminki hotellin säilytystilaa ja suunnattii Kiek in de kök museolle. Oltii nimittäi varattu opastettu kierros Bastionin tunneleihin. Nää tunnelit kulkee Tallinnan katujen alla ja niit käytettii joskus aikoinaa esim. pommisuojina. Porukka pakeni sinne sotaa. Mun mielest kierros oli ihan mielenkiintonen, mut englannin kielen taito oli koetuksella jälleen, koska opastuksii ei järjestetä suomeks. Tunneleis oli kans pirun kylmä, mut onneks oli takki messis. Plus et museon aulast sai napata huovan ennen kierrosta.
 
Bastionin käytävis kiertelyn jälkee tallailtii takas hotellille, haettii kamat ja vietii ne sataman säilytyslokeroihin. Sit käytii syömäs ihan sataman lähel olevas raflas, Poseidonis. Palvelu oli ehk vähä hidasta, eikä tarjoilijat ymmärtäny oikee suomee, mut ruoka oli hyvää. Safkan jälkee tehtii viel viimehetken viina-ostokset plus haettii mamille muistoks pala nomination koruun. Valitii norsu, koska se muistutti eläintarhareissust (ja koska norsut on kivoja). Ku vihdoin päästii laivaa ni oltii kaikki vähä väsähtäneit, mut tyytyväisii reissuun. Aika meni pääasias hytissä hengailles ku ei sitä kauheesti jaksanu enää minnekkää liikkuu. Mitä nyt vähä karkkii käytii ostaa.
Mamin sisko oli meit satamas vastas. Se heitti meijät huopalahtee, ku oltii jätetty auto sinne reissun ajaks. Huopalahdest ajeltii sit kotii ja purettii kaikki matkalaukut. Ennen nukkumaanmenoo kateltii viel kaikki reissu-kuvat läpi ilosin mielin. Nää on niit hetkii ku kelaa, et kyl perhe on paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti