maanantai 30. syyskuuta 2013

Postojna caves

 Sunnuntait Sloveniassa on meitsin kohdalla menny vähä luolisto painotteisiks. Edellisellä viikolla vierailtii Miran kaa Škocjanissa ja nyt suunnattii Tapsan kaa kohti Postojnan tippukiviluolia.
 Postojna on siitä mielenkiintonen mesta, et se on ymmärtääkseni n. 100 vuoden ajan ainoana luolana maailmassa tarjonnu turisteille kyydin pienellä junalla läpi kammioiden. Osa reissusta luolistoon tehdään siis junan kyydissä, osa kävellen. Voin sanoa et oli jännempää ku vuoristoradassa, ihan vaan jo senki takia  koska miljöö oli mitä oli (videomatskuaki ois, mut ikäväkseni tiedosto oli ihan liian iso et kone ois jaksanu pyörittää sitä).
 Tippukivien lisäks Postojnan luolissa pääsee "ihmiskaloiks" kutsuttuja otuksia, Olmeja.
Kokonaisuudessaan luolistoissa tais vierähtää aika muutama tunti. Postojnassa ois ollu viel muutaki nähtävää kuten esimerkiks Predjaman linna, mut aikataulujen ja todella surkeen sään takia skipattiin loput suosiolla. Saatettiin ehkä jopa pohtia enskesäks reissua takasin Sloveniaan....

Psst. Koska oma videomateriaalini ei ainakaan toistaseks ole katseltavassa muodossa, suosittelen kurkkaamaan huikean videon Postojnasta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti