maanantai 16. syyskuuta 2013

Arki alkaa

Tänään se alko, nimittäin arki täällä Sloveniassa. Aamulla herätyskello soi jo 06.15 ja kahdeksalta astuttiin ulos asunnon ovesta. Meitä vastassa oli kaks opiskelijaa paikallisesta kosmetologikoulusta,  Maša ja Polona. Tytöt ystävällisesti autto meitä hankkimaan bussikortit ja muutenki opasti julkisten käytön kanssa. Bussikorttien haku kävi niin nopeesti, että ennen koululle menoa meil oli aikaa kierrellä erinäisissä liikkeissä. Alla näkyy muutamia kuvia putiikista nimeltä Piranske Soline. Liikkeessä myydään mm. kylpysuolaa, hierontaöljyjä, saippuoita ja muuta sellasta. Myös suolasta suklaata löytyy valikoimasta.
Aikaa riitti myös teen juontiin. Mašan ja Polonan suosittelema kahvila oli ihana ja tee mielettömän hyvää! Pakko päästä uudestaan.
Alla muutama kuva kirkosta jossa piipahdettiin matkalla kouluun. Sloveniassa ollaan kuulema erittäin uskonnollisia ja kirkkoja sekä kappeleita löytyyki joka nurkan takaa.
Ite koulupäivään sisälty meiän osalta tapaaminen kirjastonhoitajan sekä koulun rehtorin kanssa. Saatiin hirvittävä läjä karttoja ja oppaita Sloveniasta sekä teetä ja kahvia kyllästymiseen asti. Vastaanotto oli lämmin ja olo oli erittäin tervetullut.
Iltapäivästä tutustuttiin opetukseen ja luokkiin. Hieman poikkeavat ainaki Omnian kosmetologien luokista. Meillä kaikki on valkosta tai muuten hillityn väristä, mut täällä kirkkaan väriset, raidalliset pussilakanat on ilmeisesti yleisiä.
Opiskelu on muutenki vähän erilaista ku Suomessa. Ensinnäkin koulu kestää neljä vuotta ja vastaa koulutukseltaan lukiota, ainoana erona se että opintojen ohella erikoistutaan johonkin ammattiin, vaikkapa juuri kosmetologiks. Koulupäivät myös alkaa aikasemmin, nimittäin klo 07.45 !
Kolmen aikoihin saatiin päivä niin sanotusti pulkkaan ja suunnattiin Miran kanssa takasin asunnolle. Illalla seikkailtii vielä keskustassa, mutta siitä jälleen erillinen postaus. Pysykää linjoilla!

2 kommenttia: