torstai 19. syyskuuta 2013

Ljubljana castle

 Ku saavuttiin Sloveniaan ni käytii jo heti toisena päivinä vierailulla Ljubljanan linnassa, mut postaus aiheesta tulee nyt vähä jäljessä. Linna tosiaa sijaitsee ns. vanhan kaupungin yllä korkeella kukkulalla. Perille pääsee joko kävellen tai sitte voi maksaa 4e/hlö "maisemajunan" kyydissä matkustamisesta. Hinta sisältää meno-paluu lipun ja juna kulkee tunnin välein jopa kymmeneen asti illalla, ellen väärin muista.
 Ljubljanan linnan rakennus alotettiin jo vuonna 1485 mut sitä on myöhemmin kunnosteltu useempaan otteeseen.
 Tornista on ihan mielettömät näkymät kaupungin ylle, mut ikävä kyllä sinne pääsystä rahastetaan erikseen. Normaalihintaa en muista (oisko ehkä ollu 5e), mut opiskelijat pääsee hintaan 3e. Hämmentävää kyllä, mun ja Miran suomenkieliset opiskelijakortit kävi ja päästii alehinnoilla.
 Upeita näkymiä linnan tornista. Toivon mukaan ehin tekee täällä oleskeluaikana jonku visiitin vuorille. Se ois super siistiä.
 Linnan kappelista bongattii erittäin ystävällinen mies joka taiteili vapaata maksua vastaan erilaisia tekstejä goottilaisella kirjotustyylillä. Pääasiassa lapuille pääty niitä pyytävien ihmisten nimet, mut minä ja Mira saatiin nimien lisäks myös omat sananlaskut.
 Suosittelen kaikille Ljubljanassa vieraileville että käytte kurkkaamassa linnaa. Jos ei muuten ni ihan vaan vaikka noiden upeiden maisemien takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti