sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Tutustumista Ljubljanaan

 Täällä sitä nyt ollaan, Ljubljanassa. Saavuttii edellisenä iltana ja täytyy sanoa et vilkuillessani ulos koneen ikkunasta, olin hämmentyny Slovenian kauneudesta. Tää on jotain parempaa ku mitä olin odottanu. Kaikki nää vuoristomaisemat, puistot ja asuinalueet. Upeita.
 Tänää lähdettii hyvissä ajoin tutkimaa lähiympäristöä. Julkisten sijaan päätettii kävellä keskustaan ja keli oliki mitä upein. Ajoittain oli niin lämmin että farkut ja ohut takki oli aivan liikaa.
 Keskustassa oli aivan mieletön tunnelma. Ilosia ihmisiä, katusoittajia, söpöjä kahviloita joen varrella ja vanhoja rakennuksia. Haluun ehdottomasti päästä joku päivä veneajellulle jokea pitkin.
 Mysteerisiä kenkiä roikkumassa kujien yllä. Lähempää tarkasteltuani huomasin, että pohjiin on kirjotettu mm. "erasmus". Ilmeisesti homma liittyy jotenki vaihtareihin, ellen ihan hakoteillä ole.
 Päivä kulu mukavasti kierrellessä ja syödessä. Ehittiin myös poikkeemaan Ljubljana gradissa (Ljubljana castle), mutta välttääkseni älyttömän kuvaoksennuksen teen siitä oman postauksen myöhemmin.
Tässä nyt teillekki vähä esimakua Sloveniasta. Huomenna ois tiedossa tutustuminen kouluun ja bussikortin hankkiminen, tiistaina alkaaki sitte työt. Yritän tässä lähiaikoina väsätä myös pienen esittelyn asunnosta jossa elellään tää kuluva kuukausi.  Seikkailu on virallisesti alkanut!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia, ihanalta näyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paikka tosiaan vaikuttaa erittäin miellyttävältä :)

      Poista