perjantai 11. lokakuuta 2013

Kahvilakierroksella

Tiistai-iltapäivänä päätettii Miran kaa käyttää aikaa tekemällä kahvilakierros. Valittiin kolme kohdetta, joista eka oli Tivoli-puiston kartanossa sijaitseva Art caffe Tivoli. Toisena listalla oli Nebotičnik café ja kolmantena joen varressa sijaitseva Cacao, joka oliki mulle jo ennestään tuttu.
Tivoli- puisto ja siellä nököttävä kartano tuo ihan mielee Espoossa sijaitsevan Träskändan puiston. Huomaatte yhtäläisyyden kuvista jos paikka sattuu olemaan tuttu. Jos ei, googlatkaa ja vilkaskaa. Puistojen samankaltasuus on hämmentävä.
Kartanon kahvila oli tosi sievä ja viihtysä. Suhteellisen edullinenki, jos Suomen hintoihin verrataa. Esim. white coffee josta Suomessa sais maksaa ainaki sen 3e (tosi hyvällä tuurilla kenties 2,50e ?), makso ko. kahvilassa vaan 1,80e. Jäätelöt puolestaan oli 1,20e pallo. Ainoastaa kakkupalat oli melko hintavia, mut sen verran hyviä et niistä viitti maksaakki. Meitsillä oli kokeilussa mascarpone- kakku ja Miralla piña colada- leivos. Tykättiin.
 Seuraava kohde oli korkeen rakennuksen huipulla sijaitseva Nebotičnik café, jonka Mira oli bongannu kierrellessää kaupungilla. Tilasin itelleni pelkästää kupin cappuccinoa, Mira lasin valkkaria sekä suolapähkinöitä, jotka sit tuliki kaupan päälle. En tiiä jätettiinkö se tarkotuksella laskuttamatta vai lieneekö kyseessä vahinko, lopputulos kuitenki oli se et saatiin ilmaset pähkinät.
Illan kahvilakierros saatettii päätökseen jätskeillä keskustan Cacaossa. Toisin ku missään muissa kahviloissa, täällä jätski tungettiin ihan tuutin pohjalle asti, joten rahalle todella sai vastinetta. Kaikki herkuttelu ja kahvin litkiminen sai olon aika turvonneeks, mut olipa meiän kahvilakierros silti mukava kokemus. Suomessa tällasia ei raaski harrastaa korkeen hintatason takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti