keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pieni pala auringosta

 Suomessa on kuulema syksy jo täydessä vauhdissa ja niin se vaa on, et alkaa se tääl Ljubljanassaki pikkuhiljaa hiipiä nurkan takaa. Tiistaina kuitenki nautittii mun vapaapäivästä täysillä ja suunnattii paremman puoliskoni kaa rantakaupunki Piraniin, jossa aurinko porotti täysillä ja merivesi oli +21 astetta. Siis ihan tajutonta, ihan ku ois yhtäkkiä pamahtanu jonnekki etelän lomalle!
 Lähettii jo aikasin aamusta liikenteesee ja Ljubljanan keskustassa oli sen verran kylmä, et heitin hameen sijasta farkut jalkaan. Virhe. Meinasin sulaa siinä vaiheessa ku päästiin ilmastoidusta bussista rantsulle.
Safkattiin erinomanen ateria yhessä lukuisista rannalla sijaitsevista ravintoloista, minkä jälkee lähettii metsästää sopivaa uimapaikkaa. Onnistuttiin vääntää aiheesta jopa pienehkö riita joka lopulta päätty kuitenki siihen, et toi yks ihana kävi ostaa meille jädet ja saatii sovussa valittuu enemmän tai vähemmän suojasa mesta jossa vaihtaa uikkarit. Jostain syystä koko paikasta ei meinaa löytyny ainootakaan pukukoppia.
Mikä mieletön fiilis tulikaa ku pääs uimaan! Suomessa merivesi ei oo koko kesänä tainnu olla yhtä lämmintä ku mitä se nyt oli täällä.
 Lähettiin Piranista kohti Ljubljanaa vasta seittemältä illalla, ku hämärä alko jo laskee ja katulamppuihin sytty himmeähköt valot. Bussimatka takasin oli pitkä, vajaat kolme tuntia ja meitsi tais välillä simahtaakki johonki kevyeeseen, horroksen kaltaseen tilaan.
 Sanotaan et ulkoilma väsyttää ja nii se todella teki. Ku vihdoin pääsin sänkyyn ni simahdin sekunneissa. Tätä päivää auringon alla kelpaa muistella. Onnistuin jopa hankkimaan itelleni rusketusrajat. Niistä mä vasta ilonen oonki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti