keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Työharjoittelussa

 Kolmen viikon työputki Slovenialaisessa kauneushoitolassa on tähän mennes ollu erittäin mielenkiintosta. Hommat vaan pyörii täällä nii eri menetelmällä ku Suomessa, etten oo vieläkään aina ihan varma siitä  mitä pitäis millonki ajatella. Esimerkiks nää hoitohuoneet. Koulus opetettii alusta asti siihen et siivoominen on puolet hoitolan pyörittämisestä. Kyllähän täälläki lattiat lakastaan ja pyyhitään, työvälineet desinfioidaa ja pedit pedataan kuntoon aina asiakkaiden lähdettyä. Sen sijaa tasot on täynnä tavaraa (ei siinä mitään, mut olisivat edes järjestyksessä) ja esim. täysinäisiä jätesäkkejä säilytetää asiakkaiden näkyvillä (bongatkaa: ylemmän kuvan vasen reuna, siellä takana).
 Ylemmässä kuvassa odotustilaa ja alhaalla jalkahoitopuoli sekä manikyyripöytä. Näistä kuvista näkee nyt ne "kauniit" väriyhdistelmät, joista edellisessä hoitola-postauksessa puhuin (muistinvirkistys täältä). Itseäni hirvittää, mutta nää nyt vaan on niitä iänikuisia makuasioita. Bongattiin Miran kaa muistaki hoitoloista mm. noita keltasen eri sävyjä, eli ilmeisesti paikallisilla on joku mieltymys ko. väriin?
Tuotteiden käyttö on kans vähintäänki mielenkiintosta. Siinä missä Suomessa on totuttu siihen et hoitoja tehdään yhen sarjan tuotteilla (tarkotan siis 1 sarja kasvoille, 1 jaloille, jne. ja näissäkin toki poikkeuksia) ni täällä on varmaan kolmen, kenties jopa neljän eri sarjan tuotteita kasvoille ja kaikista sarjoista vain muutama tuote. Eli esimerkiksi naamio vaikkapa Afroditalta ja seerumi taas joltain toiselta sarjalta. Myös kaikille tuttua Bepanthenia löytyy! Hyvä vai huono asia? Päättäkää itse.
 Ajanvarauksessa tääl käytetään tuttua ja turvallista puhelinta, nettiajanvarauksesta ei oo tietoakaan. Itseasiassa koko hoitolasta ei edes löydy tietokonetta (hämmennys). Hoitojen maksu onnistuu vaan käteisellä ja kuitit kirjotetaan käsin. Eli tietokoneen lisäks puuttuu  myös kassakone. Itseasiassa aika monessa putiikissa- enkä nyt puhu pelkästää hoitoloista- kassakonetta ei ole vaan rahat kaivetaan jostain pikku purnukasta. Paikalliset on aika näppäriä päässälaskujen kanssa.
Vielä varoitus näin etukäteen: seuraava hoitolapostaus tulee jalkahoitokokonaisuudesta (tuttua vertailua Slovenian ja Suomen menetelmien välillä, tuotteita, yms). Jalkafoobikot, skipatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti