maanantai 16. heinäkuuta 2012

Copenhagen

Back in Finland! Takana uuvuttava mut super mahtava reissu jost jäi paljo hyvii muistoi. Viis kokonaist päivää tallailtii Tapsan kaa pitkin Köpiksen katuja ja ihmeteltii paikallist menoo. Aikaa oli just sopivasti ja vikana päivänä jouduttii käyttää vähä luovuutta et keksittii järkevää tekemist ennen koneen lähtöö. Täs "lyhyt" kooste ja "pari" fotoo. :---)

Keskiviikko:

Yleensä porukka laahustaa saapumispäivänä täysin pihal ympäri kaupunkii ihmetellen et tällanenko tää mesta nyt on, mut me ei jääty kuhnailee vaa suunnattii heti The Mystic exploratorie- museoon ja siit eläintarhaan. Kävelymatka oli semi pitkä, mut löydettii perille asti ku Tapsa hoiti navigoinnin. Meitsil ku on varmaa maailman surkein suuntavaisto ikinä...
Jääkarhu näytti silt ku ois halunnu napsii pari turistii lounaaks. Tiikeri oli jo saanu osansa- joku mies oli samaisena aamuna hypänny sen aitaukseen (tarkotuksella) ja delannu. Scary...
Torstai:

Päivän kuvaamiseen riittää yks sana, nimittäin Tivoli. Vietettii paikallises huvipuistos ennätykselliset 11h. Siis miten niin lapsetti?
Matkal Tivoliin nähtii jotai hyvin hämmentävää. En oo ikin kuullu vihreist puluist, saati sit sinisist, keltasist tai punasistkaa. Wut?
En sit tiiä et liekö noi värjätty vai risteytetty papukaijan kaa (noooot), mut ei toi höyhenpeitteen väri tuntunu menoo haittaavan.
Ku päästii Tivolin alueelle ni huomasin aika pian et meininki oli aika lail jostai Linnanmäest poikkeevaa. Laitteiden määrä oli jätetty vähemmälle ja niiden sijaa oli panostettu erilaisii ruokamestoihi, suihkulähteisii ja puutarhoihi. Alueel näkyki semi paljo iha vaa vanhuksia kuljeskelemas ja istumas puiston penkeil.
Lunch time! Vedettii ihan överit mättöhampparit ranskiksil plus jädee, ku sitä sai syödä nii paljo ku halus. Yli kahen tunnin safkailun lopputulos: kävelyn sijaa vierittii ulos raflast. Tai silt se ainaki tuntu.
Illan kruunas laser/suihkulähde-show Tivolin lammella.
Perjantai:

Sääennusteen mukaan koko meijän reissun ajan ois pitäny sataa vettä, mut eipäs vaan satanukkaa! Aurinko paisto kybäl, joten todettii et perjantain on just jees päivä lähtee kiertelee puistoi ja tsekkaa paljo puhuttu pieni merenneito.
Pakollinen yhteiskuva!
Pitkällisen puistoseikkailun jälkee saavuttii vihdoinki määränpäähän. Ei kyl kumpikaa tajuttu et miks moisest patsaast on tullu nii kuuluisa. Siis ihan somahan se on, mut oikeesti?
Loppuilta meniki sit vaa hotellil lojues. Oltii molemmat nii ryytyneit ettei enää jaksettu lähtee mihinkää.

Lauantai:
Aamujumitukset hotellilla ja sit suuntana vapaakaupungiks julistautunu Christiania. Ku kerta ollaa Köpiksessä, ni pakkohan se nyt oli siellä käydä tsekkailee et mikä meininki. Kuvauskiellon takii materiaali jäi minimiin, pahoittelut.
Sunnuntai:

Last day. Tapettii aikaa shoppailemal ja kiertelemäl keskustas ja lähipuistois vikat kerrat. Tanska on kiva mut hiton kallis maa, joten veikkaan ettei meist kumpikaa sinne iha heti eksy uudellee.
Sellane reissu täl kertaa. Seuraavaa odotelles...










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti