sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Trip to Barcelona, day 2

Kaikki aamut kuuluu alottaa hyvällä aamupalalla ja koska meiän reissuun ei kuulunu aamiaista hotellilla, suunnattiin äitin ja iskän kaa joka aamu tiemme läheiseen kahvilaan hakee vatsantäytettä (broidilla oli huonepalvelu ku roudattiin sille safkat suoraa sänkyyn). Pääsin kans vähä testailee ruostuneita espanjankielen taitojani tilaamalla neljän hengen pöperöt. Kaks appelsiinimehua, kahvi ilman maitoa, neljä voileipää, kolme croisanttia ja donitsi. Hyvin suju, enkä edes takellellu!
 Tiistai oli aika täyteen tungettu päivä ohjelman suhteen. Ihan ekaks käytii katsastaa paikallinen kauppahalli. Ei oikeestaan muuten eroo Suomesta, mut ah sitä hedelmien ja erilaisten tuoremehujen sekä smoothieiden määrää! Juotavaa oli väännetty ihan kaikesta ja yhdistelmät oli mitä mielenkiintosempia. Karhunvadelma-kookos, lime-minttu, pitahaya (=lohikäärmehedelmä), papaija-appelsiini ja ties mitä kaikkea! Ite päädyin kokeilee turvallista kookos-banaanismoothieta sekä vähä erikoisempaa papaija-appelsiinimehua. Nam. Ostettiin kans muutamat suklaakonvehdit maisteltavaks.
Barcelona on siitä mahtava matkakohde, et siellä täyttyy sekä kaupunki- että rantalomailijan toiveet. Matka Catalonian aukiolta rantaan on esimerkiks ihan käveltävissä ja mikäli hotelli sijaitsee jossain vähä kauenpana, metroilla pääsee kulkemaa aika näppärästi. Kymmenen kerran lippu maksaa alle 10e, eli aika edullista jos meitsiltä kysytään. Meiän hotelli onneks oli yks näist kävelymatkan päässä sijaitsevista, eli päästiin ranalle tosi helposti. Broidilla oli skeitti mukana ja se viiletti pitkin rantabulevardia hyppien rappusia ja tehden ties mitä temppuja.
Veden lämpötilaaki käytiin testaamassa, mut oli viel pikkasen liian viileetä uimiseen. Tyydyttii siis vaa nauttii auringon lämmöstä ja perus rantaherkuist. Jädee ja kylmii juomii. Tsekkailin kans suupielet nykien rannalla oleskelijoita. Ei ollu kauheen vaikee päätellä kuka on turisti ja kuka paikallinen. Mitä enemmän vaatetta, kyseessä oli todennäkösesti joku paikallinen ja uikkareissa käyskentelijät oli turisteja. Kontrasti oli aika hupaisa. Ite koin sijottautuvani sopivasti välimaastoon kera boleron ja hameen.
 Rannalla tepastelun jälkee hypättiin taksiin ja suunnattiin tiemme yhelle Barcelonan tunnetuimmista nähtävyyksistä, eli Antonio Gaudín suunnittelemalle La Sagrada Familía- kirkolle. Ite oon kyseisen tekeleen nähny jo kerran, mut tulipahan nähtyä toistamiseen. Kirkko vois kieltämättä olla hyvinki vaikuttava, mut tällä hetkellä se on vaa yks iso työmaa. Toivon et oon vielä elossa ja ainaki lähes täysissä voimissani ku La Sagrada Familía valmistuu. Haluun nimittäin päästä näkemään sen ilman nostureita, rakennustelineitä ja huputettuja torneja.
 Kirkolta matka jatku jälleen, täl kertaa kohteena Parc de la ciutadella. Puisto oli ihan uskomattoman upee mahtavine suihkulähteineen, rakennuksineen ja patsaineen. En voi ku ihmetellä et miksei Suomessa oo mitään tän kaltasta? Kuin hauskaa ois pitää vaik picnic tollases mestas! Seuraavan kerran ku meen Barcelonaan (oi kyllä, oon jo päättäny et meen sinne parin vuoden sisällä uudelleen) ni aijon kyl toteuttaa jonku mielettömän eväsretken. Vähän niin ku toi alemman kuvan papukaija.
Päivän aikana tuli käveltyy valehtelematta varmaan vajaat 10km, joten ilta meniki sit lähinä ravintolas ja hotellihuoneessa vaahtokylvyssä. Parit kaupat jaksettiin kiertää ja mukaan tarttu mm. sydämen muotoset aurinkolasit. Heti ku näin kyseiset arskat ni totesin niiden soveltuvan loistavasti kuvausrekvisiitaks. Vappulaiseinaki noi varmaan menis, mut en kyllä arkikäyttöön ajatellu. Sen verran erikoiset.
PS. Kuvan lätsä on broidin shoppailuja, ei tosiaan meitsin. Pakkohan se oli kuitenki testaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti