maanantai 17. helmikuuta 2014

M&M-keksit

  Hiihtoloma. Vapaapäiviä. Takana reuntouttava Ruotsin matka. Tuntuu kieltämättä erittäin stressittömältä. Päätin uhrata osan vapaapäivästä leipomalla M&M- keksejä, joihin tarvittavat ohjeet ja osan aineista olin saanu mamilta jo jouluna. Jotenki en vaan oo saanu aikaseks hyödyntää niitä, vaikka leivontaprosessi sinällää oli hyvinki simppeli.

Tarvittavat aineet:
  • 125g leivontamargariinia tai voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss M&M suklaarakeita (1 dl taikinaan)
M&M- karkkeja rouhitaan sen verran, että saadaan rouheena 1 dl taikinan sekaan. Kuivat aineet sotketaan keskenään ja niiden sekaan lisätään sula voi sekä kananmunat. Sitte vaan sekotellaan.

Ku ainekset on sotkettu, jaetaan taikina 25 osaan (ite levitin taikinan leikkuulaudalle, littasin siitä tasasen suorakaiteen ja jaoin levyn veitsellä 25:n osaan. Taikinaosioista pyöritellään palloja, jotka asetellaan pellille ja painellaan sen jälkeen hieman kasaan. Ennen uuniin laittoa keksit koristellaan M&M- karkeilla Paistetaan uunin keskiosassa n. 15min ( 180 astetta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti