maanantai 7. heinäkuuta 2014

Studio vs. amatöörikuvailu

Käytiin vajaa viikko sitte hyödyntämässä mun parhaan kaverin saamaa lahjakorttia Studio Elite- nimiselle valokuvausfirmalle. Avauduin heti samana päivänä asiasta sosiaalisessa mediassa (naamakirja, voih, niin addiktoiva), koska harmistus oli niin suuri.

Oltiin sovittu aika klo 11 ja saavuttiin tietty hyvissä ajoin paikalle, n. 15 min etuajassa. Jo ulko-ovella jouduttiin soittelemaan ovikelloa pidemmän aikaa ennen kuin kukaan avasi, eikä se nyt mitään, mutta sisällä meitä ei kukaan ottanut vastaan. Ei ohjannut, ei opastanut. Löydettiin huone, missä oli kuvaukset käynnissä ja pälyiltiin epävarmoina sisään. Vastauksena useamman silmäparin tuijotus, muttei sanaakaan. Vetäydyttiin ulkopuolelle odottamaan, kunnes jonki ajan päästä tultiin kyselemään että mikä meiän asia oli. Annettiin selitys ja meitä pyydettiin odottaa lisää.

Loppujen lopuks odotettiin vajaa tunti, et päästiin kuvattavaks. Selityksenä: "no tässä nyt ollaan pikkasen aikataulussa jäljessä". Oikeasti ei oltais edes vajaan tunnin odotuksella selvitty koska meitä ennen oli vielä yks henkilö, joka nyt vaan oli niin ystävällinen että anto vuoronsa meille. Nainen, jonka piti olla vasta meidän jälkeen totesi, ettei ehdi odottamaan ja halusi sopia uuden ajan tai saada rahansa takaisin. Tämän yksinkertaisen asian selvittämiseen meni ainakin 15min, sillä ko. asioista vastaava henkilö huiteli ties missä eikä häntä tavoitettu edes puhelimitse (!!!). Katseltiin episodia hämmentyneinä sivusta.

Meiän kuvaaja oli super nopee ja homma oli ohi alle puolessa tunnissa. Lahjakorttiin sisältyi 6 valittua kuvaa jotka muokattaisiin. Kuvaaja totesi ykstoikkosesti, että valkkaisi parhaat ja lähettäisi sitten meille. Oltiin tyrmistyneitä. Kysyttiin, olisiko mahdollista valita pikaisesti edes yksi yhteiskuva, siihen kun olisi mennyt aikaa se 3min. Vastaus oli että "tässä nyt jengi hengittää jo niskaan että jos mä nyt vaan valitsen". Ku epäröitiin, saatiin ehdotus että maksetaan 30e cd:stä jossa on kaikki kuvat. Kassan kautta ja ulos. Tässä vaiheessa voin kertoa että lahjakortin arvo oli yli 200e.

Missä ihmeessä on lafkan asiakaspalveluhenki? Ymmärrän kiireen, mutta se ei missään nimessä saisi heijastua asiakkaisiin, jotka ovat täysin syyttömiä tilanteeseen. Myöskään palvelun laatu ei saisi kärsiä. Kiireen aisti, se ahdisti. Olen ollut ennenkin kuvattavana (Taidekuvaus.com) eikä se ole edes verrattavissa Studio Eliteen. Minulle varattiin tunti aikaa, kukaan ei hengittänyt niskaan ja sain kaikki kuvat itselleni käsiteltyinä, omalle, salasanan taakse lukitulle nettisivulle. Hintakin oli alhaisempi.

Studio Eliten kuvat on laadultaan hyviä, mutteivät kuitenkaan erikoisia. Pohdittiinkin kaverin kanssa, olisiko oikeasti järkeä maksaa tollasia summia kuudesta semi arkisesta kuvasta, kun itsekkin saa otettua erittäin kelpoja kuvia? Vai onko noissa nyt niin iso ero? Jos kuvaa itse ni mahdollisuuksia ja aikaa on niin paljon enemmän. Joskus voi jopa olla, että on 1 000 kuvaa joista valita parhaat kaikessa rauhassa. Sepäs on jo jotain!

Ainiin ne plussat. Saatiin ihan semi söpöt yhteiskuvat ja koettiin jotain uutta yhdessä.

2 kommenttia:

  1. Oho, onpa ollut huono kokemus! Voisin kuvitella itseni tuossa tilanteessa.. olisin varmaan jättänyt käyttämättä koko lahjakortin. Näin btw, teikäläisellä on ihanat hiukset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! :) Myönnettäköön että mun ehkä vähän teki mieli lähteä pois paikalta, mutta ku kerran Helsinkiin asti raahauduttiin niin kerrankos sitä.

      Poista