lauantai 28. joulukuuta 2013

Erilainen rakkaus

Yllä kuva kiehtovimmasta lemmikistä ikinä. En ymmärrä ihmisiä jotka inhoo hämähäkkejä sanan varsinaisessa merkityksessä. Pelon mä tajuun, mut miks inhota otusta joka ei tarkotuksella satuta ketää, ainoastaa puolustaessa itseään? Sitä paitsi suurin osa porukasta kuumottaa turhaan tarantulan puremaa. Myrkky on suunniteltu lamauttaa saalis ja helpottaa ruoansulatusprosessia. Ihmiselle purema vastaa ampiaisenpistoa ja vaan hyvin pienellä osalla tarantulista on voimakkaampa reaktioita aiheuttava myrkky.

Se mikä tekee näist kaheksanjalkasista otuksista mun mielestä nii mielenkiintosia on hyvä kysymys. Kyse on varmaa sekä niitten poikkeevasta ulkonäöstä et erilaisesta anatomiasta ja tavoista toimii. Joku mun kavereista totes kerran et kaheksan silmää omaava otus on luonnoton. Millä perusteella? Jos ruumiinrakenne ei salli pään liikuttamista, on enemmän ku luonnollista et lajille kehittyy useampia silmiä elinympäristön hahmottamiseks (asiaan vaikuttanee kans hämähäkkien huono näkökyky, n. 30cm). Mainittakoon vielä ettei kaikilla lajeilla edes oo kahta silmää enempää (omallani taitaa olla juuriki sen verran). Onko ne sit niitä "vähemmän luonnottomia" yksilöitä?

Väitän et hämähäkkien pelko on osittain opittua, osittain tietämättömyydestä johtuvaa. Aina hoetaa ettei toisia ihmisiä saa tuomita ulkonäön perusteella. Miksei samaa vois soveltaa kaikkii elollisiin olentoihin? Se et hämähäkit näyttää jonku mielestä ikäviltä, ei oo mun mielestä hyvä syy inhota niitä.

2 kommenttia:

  1. wou. suoraan sanottuna mä kuulun tähän porukkaan joka ''ei pidä'' hämähäkeistä. en edes erityisemmin niitä pelkää - noh, niissä vaan on sitä jotain hyitä. toisaalta, ihan hemmetin upeehan kyseinen hämähäkki on! tää teksti itseasiassa sai mut miettimään asiaa, ehkäpä mä nyt osaan kattoa myös tämänmoisii lemmikeitä vähemmän paheksuen :) mutta joo, olet aivan tosi kaunis ja sun hiukset on upeet! hihi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos paljon kehuista!

      Ja hei, ihan huippua että teksti sai sut pohtimaan asiaa tarkemmin :) En tosiaan syytä ihmisiä siitä et vierastavat hämiksiä- ymmärrän kyllä mistä johtuu. Toivoisin vaan ettei kaikki ois heti niin tuomitsevia, vaan miettisivät oikeasti että mistä se mielipide juontaa juurensa.

      Poista